Pizza Muffins/ Pizza snegle/ pølsehorn..

Der er intet bedre end at have en lille snack med sig på den lange biltur, vandreturen i skoven, turen på legepladsen eller som mellemmåltid i skolen.
Her giver jeg mit bud på, hvordan du med én grund dej, kan lave et hav af variationer af snacks lige efter din egen smag.
Jeg har givet flere forslag her til fyld, håber det vækker den lille kreative flamme i dig, så du selv kan komme på netop din ynglings sammensætning.
(Del gerne dine kreative input med mig og andre, på instagram og tag ByWegener. )

Grund Dej.

2,75 dl Vand
1 dl. Neutral yoghurt
100 g. smør
35 g gær
1 spsk. Sukker
2 tsk. Salt
1 æg
ca. 700 g. hvedemel
(har du travlt kan du korte hævetiden ned til ca. 40 min. ved at bruge 75 g gær)

Andet:

1 æg til pænsling

”Fyld” her er det blot fantasien der sætter grænser.

Fyld til Pølsehorn:
20 pølsehorns pølser/ halve alm. pølser
sesamfrø
evt. revet ost

Fyld til Pizza muffins:
300 g. kylling tern, skinke strimler, pølser i små stykker eller andet
ca. 150 g. revet ost
evt. bacontern (skal være stegt og kølet af)
evt. 1 løg (skal være stegt og kølet af)
oregano

Fyld til Pizza snegle:
ketchup
300 g. kylling tern, skinke strimler eller andet
ca. 150 g. revet ost
evt. bacontern
oregano

Sådan gør du:

1. Smelt smør i en gryde, herefter tilsætter du vand og yoghurt, når det er samme temperatur som din lille finger hælder du blandingen over i en skål/røremaskine.

2. gær røres godt ud i blandingen.

3. æg, sukker og salt tilsættes

4. mel tilsættes lidt efter lidt og må meget gerne rører i røremaskinen 5-10 min. Dejen skal være klistret, men ikke for våd.

5. Nu er dejen klar til fyld… (skal ikke hæve først)


Pizza muffin/boller ca. 30 stk.: (2. muligheder)

1. mulighed
1. Hæld dit valgte fyld ned til dejen i røre maskine og rør det hele godt sammen.
2. Fugt dine fingre eller 2 skeer i koldt vand og fyld dine muffin forme halvt op med dejen.
Laver du boller sætter du dem blot på bagepladen med bagepapir i passende størrelser ca. 20-30 stk
Gem evt. lidt af osten til at toppe dem med, når du har penslet med æg.

2. mulighed
Med denne metode får du en bedre ligelig fordeling på dit fyld.
1. Følg vejledningen som til pizzasnegle, dog uden ketchup.
2. Her skal du blot dele hver dej i ca. 12 -15 stk.
3. sneglen ruller du sammen til en bolle, eller sætter/maser sneglen med i en muffin form.

Lad dem hæve i 1,5 – 2 timer et lunt sted

Pensling: sammenpisket æg, drys evt. med revet ost, oregano, stegt bacon…

Bagetid: midterste rille i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 10-13 min

Pizzasnegle:
1. Del dejen i 2, rul dem ud til rektangler.
2. Smør ketchup ud på dejen og fordel dit fyld ligeligt ud på fladerne.
3. Rul hver dej sammen til en pølse, og skær dem ud i ca. 10 snegle (altså 20 i alt)
4. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk dem let.

Lad dem hæve i 1,5 – 2 timer et lunt sted

Pensling: sammenpisket æg, drys evt. med revet ost, oregano, stegt bacon eller…

Bagetid: midterste rille i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 10-13 min

Pølsehorn 20 stk.:
1. Del dejen i 2 og rul hver dej kugle ud i store cirkler
3. skær dem ud i 10 lige store dele
4. Læg pølserne på og rul dejen stramt omkring. Her kan du evt. tilføje en stribe ketchup eller sennep langs pølsen hvis du ønsker dette.
5. fordel dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.

Lad dem hæve i 1,5 – 2 timer et lunt sted

Pensling: sammenpisket æg, drys evt. med revet ost eller sesam

Bagetid: midterste rille i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 12-15 min

TIP! Ønsker du flettet pølsehorn, har jeg lagt en billede vejledning ind forneden.
Del blot hele dejen i ca. 20 lige store dele og følg billede vejledningen.

ByWegener Skrevet af:

Brug gerne fra min side, men husk at spørge om lov til at låne billeder, og vær sød at linke til ByWegener.dk